Uppdatering av Cup Americano.

2020-12-11
Uppdatering av funktionen Cup Americano för 12 och 16 spelare. Det går nu automatiskt att anpassa spelschemat (i Cup Americano 12P/16P) efter antal padelbanor. Optimalt för 12 spelare är 3 padelbanor och 16 spelare är 4 padelbanor. (Men i nödfall så kanske man vill köra 12 spelare på två banor eller 16 spelare på 3 banor.)

Uppdatering av Padelcup.

2020-11-29
Vi har kopplat in en femte databas för framtida funktioner. 9224 ->


Spela padel på Åland

Mariehamn Lawn Tennis Klubb har förutom tennisbanor även en padebana utomhus intill Bollhalla. De kommer under 2021 att bygga ytterligare en padelbana i anslutning till befintlig padelbana.
Hjularöds Padel

2020-11-10
Nu finns Hjularöds padel med på vår padelkarta.
Läs mer

Padelbanor

2020-10-24
Vi fortsätter att uppdatera vår databas över padelbanor och padelhallar i Sverige. Saknas bilder på din padelanläggning? Maila bilder till oss på info@padelcup.se Läs mer

Uppdatering av Hybrid Americano

2020-10-20
Vi har lagt till fler funktioner i Hybrid Americano. Till skillnad från Cup Americano, så är det viktigare att vinna matcher i Hybrid Americano. Samtidigt så är varje boll fortfarande viktig att vinna! Tabellen sorteras nämligen efter matchpoäng (3p för matchvinst), men om flera spelare har samma poäng, så är det skillnad mellan vunna och förlorade bollar som avgör. Är det fortfrande lika mellan vissa spelare så sker sorteringen efter mest vunna bollar.

Padelbanor

2020-10-01 - 2020-10-20
Uppdatering av vår databas över padelbanor och padelhallar i Sverige.Vinnarbana för 2 padelbanor.

2020-09-29
Nu har vi även stöd för Vinnarbana Americano på 2 padelbanor!! Perfekt för mindre padelanläggningar. Lämpligt antal spelomgångar 3-5. När man vinner/ förlorar så byter man bana och medspelare. Vinner man på vinnarbanan stannar man kvar men man får en ny medspelare. Kommer du stå som segrare efter sista omgången?


#padel #padelcup #vinnarbana #vinnarbanaamericano.Setvinst

2020-09-27
Vi har lanserat en ny spelform, som vi kallar Seriespel setvinst (Beta-version). Fördelen med poängsystemet i Setvinst är att programmet hanterar matcher som inte hinner spelas klart relativt rättvist. Därför går det utmärkt att tidsbegränsa matcherna i seriespelet till "55 min". Då hinner man dessutom värma upp med ett par bollar innan matchstart om man bokar en timme. Och hinner man inte spela 3 set i alla matcher, så gör det inget. Programmet hanterar både halvklara set och ej påbörjade set.


Så här fungerar det:
 • En match avgörs i 3 set.
 • Seten spelas först till 6 game, med tiebreak till 7 vid 6-6.
 • Varje vunnet (och färdigspelat) set ger 2 poäng till vinnarna och 0 poäng till förlorarna.
 • Ej färdigspelat set ger de som leder 1,5 poäng och de som ligger under 0,5 poäng.
 • Vid lika ställning / eller vid ej påbörjat set erhåller båda lagen 1 poäng vardera.
 • Tabellen sortering efter Poäng, Game skillnad (+/-), Vunna games , minst antal förlorade games.
Beta-version innebär att design/funktioner kan förändras. Maila gärna synpunkter till info@padelcup.se
Uppgradering av Team Americano.

2020-09-16
Ny funktion för Team Americano där man kan låta programmet automatiskt placera banornas namn i spelschemat. Det går naturligtvis även i fortsättningen att ange bana manuellt vid respektive match eller när man använder haltande spelschema.Båstad Padel

2020-09-07
Nu finns Båstad Padel med i vår databas. Båstad Padel har tre utebanor klara. De håller också på att bygga en toppmodern padelhall vid Båstad järnvägsstation. Padelhallen kommer att bli klar i slutet av året.


Fair Play TK

2020-09-07
Nu finns Fair Play TK (Malmö) med i vår databas.Uppgradering av Team Americano.

2020-09-05
Nu har Team Americano stöd för fem (5) grupper! Samma antal som Cup Americano. Team Americano är gruppspel med fasta lag (Man spelar alltså med samma medspelare under hela turneringen), fast poängräkningen är som i Cup Americano. Så slutar padelmatchen 15-7, så får spelarna i hemmalaget 15 poäng och spelarna i bortalaget 7 poäng. Poängen räknas ihop från matcherna och sammanställs i en tabell.Tre trender inom padeln i Sverige 2020

2020-09-05
 • Komplettta padelanläggningar.
  Fler och fler inomhusanläggningar satsar även på utomhusbanor, vilket är en naturlig utveckling för att behålla sina spelare när konkurensen hårdnar. Genom att även kunna erbjuda såväl ute- som innebanor så behåller man sina kunder året om. En fördel är förstås om man kan bygga utebanorna vid sin anläggning och på så sätt kunna använda redan etablerad logistik, toalett, omklädningsrum mm.
 • Singelbanor
  För maximalt utnyttjande av ytan i padelhallen så planererar många nya padelhallar in 1-2 singelbanor.
 • Centercourts
  Nästa generation av padelhallar har minst en Centercourt, med fri yta runt banan och läktare för publik. Banan ska ha minst 3 meter fri yta utanför "väggarna" för att man ska kunna springa ut och slå tillbaka bollen in i banan.
Singelbana

2020-09-05
Trenden är att det byggs fler och fler singelbanor i Sverige. Nu är det allt vanligare att det planeras in 1-2 singelbanor när det byggs nya padelhallar. Kalmar har precis fått sin första singelbana för padel. Det var Malkars Gym i Kalmar som valde att bygga Kalmars första singelbana. Det blev en utomhusbana på bakgården. Måtten för en singelbana är 6x20 meter. En vanlig padelbana (för dubbelspel) är 10x20 meter. Det kommer fortfarande naturligtvis vara mera ekonomiskt att bygga dubbelbanor, men vi kommer nog se fler singelbanor som komplement.Malmö Mässan

2020-09-04
Nu har vi uppdaterat vår information om Malmö Mässan med bilder.


Fler padelbanor

2020-09-02
Nu har vi uppdaterat eller lagt till följande anläggningar i vår databas:
Malkars Västra, Kalmar
Mörbylånga Padel, Öland
LPC Padel Center, Löddeköpinge
Färjestadens Padel, Öland
Norrköpings Squashcenter (Uppdatering)
Racketstadion i Norrköping
Sportcenter Syd (Uppdatering)
Malmö Mässan
Lomma Bjärreds Tennisklubb
MJS Padel Trelleborg
Padelgården i Solna
Kalmar Padel

Följ den regionala utvecklingen av padeln i Kalmar-området på den regionala sajten Kalmarpadel.se.Ny funktion

2020-08-31
Ny funktion för Cup Americano där man kan låta programmet automatiskt placera banornas namn i spelschemat. Det går naturligtvis även i fortsättningen att ange bana manuellt vid respektive match eller när man använder haltande spelschema.


Padel i Phuket.

Nu går det att spela padel i Phuket i Thailand. Sedan mars 2020 finns en nybyggd padelanläggning i södra Phuket, ca 5 min från populära resmål/stränder Kata och Karon Beach. Padelanläggningen består av 3 panoramabanor utomhus och drivs av två svenskar killar (Christer & Daniel). Precis i anslutning av padelbanorna ligger The Green Man Pub & Restaurant, som erbjuder god mat o dryck i typisk engelsk pub atmosfär. För mer info, se facebooksidan “Padel Phuket” eller Instagram “Padelthailand”Fiskebäckskils Padelcenter

2020-08-18
Nu har vi uppdaterat vår info om Fiskebäckskils Padelcenter med bilder.


Uppdatering 2020-08-15
Nu har vi kopplat in databas 4. Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för PadelCup. 🎾🎾🎾
Vi har även uppdaterat vår databas över padelbanor.PadelCup växer!

2020-08-07
Vi fortsätter att utveckla PadelCup. Vi kommer inom kort att fördubbla vår databaskapacitet med ytterligare två databaser. Det är en förutsättning för framtida funktioner.

#padel #padelcup #teamamericano #padelamericano #cupamericano #hybridamericano #padelmonrad #vinnarbana #serispel

Padel Mexicano

2020-08-05
Vi har uppgraderat Mexicano, så att det har stöd för 8,16,20 och 24 spelare per grupp. Mexicano är en spelform där programmet skapar ett spelschema med mål att matcherna ska bli så jämna som möjligt. Poängräkningen är precis som i Cup Americano (normalt till 32 poäng). När en spelomgång är färdigspelad, så klicka på knappen för en ny spelomgång så skapar programmet automatiskt ett spelchema för nästa omgång.
Södra Padel

2020-08-04
Vi har lagt till Södra Padel i vår databas över padelhallar och padelbanor i Sverige. Padelhallen är granne med Banan och Anicura vid Södravägen i Kalmar. Södra Padel har valt Padelgalis, som leverantör av sin panoramabana. Underlaget är Mondo Supercourt för bästa prestanda.


Äldre nyheter

2020-08-03
Äldre nyheter finns på denna Länk.


2018-2020 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se

Bidlkälla: Pixabay.com, Shutterstock.