Seriespel 100 Poäng

Vi har lanserat en ny spelform, som vi kallar Seriespel 100 poäng (Version 1.0). Perfekt spelform för t.ex seriespel på singelbanor, men kan naturligtvis även spelas i lag (med samma medspelare i varje match). Alla lag (eller spelare) börjar på 100 poäng. Vid vinst så får man +3 Poäng. Vid förlust så förlorar man -3 Poäng. Oavgjort resultat ger noll poäng. Till skillnad från vanligt seriespel så är det inte lika viktigt att alla lagen har spelat samma antal matcher. Om vissa lag spelar fler eller färre matcher gör inte så mycket. Dessutom blandas taktik in i steg 2, då man kan utmana lag i tabellen. Seriespelet kan egentligen pågå hur länge som helst. (Dock så måste kontot förlängas var tredje månad).

Steg 1
I första steget så får alla lag möta varandra i en match. Är det 7 lag i tabellen så får alltså varje lag spela 6 matcher. Padelcup skapar ett automatiskt spelschema för steg 1.
Steg 2
När alla matcherna är färdigspelade i steg 1 så är det dags för steg 2. Här kan lagen utmanar varandra. Här kommer taktik in. Vill man utmana ett sämre lag för att enkelt vinna 3 poäng. Ofta kan det vara smartare att utmana ett lag som ligger några poäng över i tabellen. Vid vinst så får man 3 poäng. Förlorarna blir av med 3 poäng vid förlust. Så i praktiken spelas varje match om 6 poäng!


Så här fungerar det:
  • All lag (eller spelare) startar på 100 Poäng.
  • Vid vinst så får man + 3 Poäng
  • Vid förlust så förlorar man -3 Poäng.
  • Poängräkningen i matcherna kan vara i set (t.ex 2-1) eller som i Americano (t.ex 20-12).
  • Vid oavgjort resultat så blir det noll poäng.
  • Steg 1 spelas enligt automatiskt spelschema, där alla lag får möta varandra.
  • Steg 2 spelas genom att lagen får utmana varandra.
  • Steg 2 kan egentligen pågå hur länge som helst. (Kontot på padelcup kan förlängas):
PadelCup kan erbjuda Seriespel 100 poäng för 3-7 lag/grupp i Bas-versionen(Gratis), 3-17 lag/grupp (Kompis-versionen) eller för upp till 40 lag/grupp (Pro). Max 4 grupper.

Kom igång med din turnering

Utse någon som ska vara administratör för serien. Det är administratörens uppgift att fylla i resultat och matcher. Systemet bygger på att dett finns en person, som är ansvarig och att de övriga deltagarna i serien rapportera till honom/ henne. Börja med att loggga in på ditt konto på PadelCup.
(Om du inte har ett konto så behöver du skapa ett konto.)
Välj spelform Seriespel 100 Poäng i kontrollpanelen.
Klicka på hantera Cup , välj skapa automatiskt spelschema.


1
SMS:a eller maila till administratören för er cup, så får han fylla i resultatet för er match.
2 I andra matchen blev resultatet 15-17. Administratören loggar in Padelcup och klickar på Hantera cup i kontrollpanelen. För att mata in resultaten, klicka på uppdatera-knappen vid respektive match. Sen går det att fylla i resultaten för respektive padelmatch. Klicka sen på spara-knappen för att spara resultaten.

Steg 2

Det kan vara smidigt att ha en gemensam facebook-grupp där man utmanar varandra. Så att inte alla utmanar samma lag samtidigt. SMS:a eller maila in resultatet till administratören för ert serispel.

3 Administratören lägger till matchen i Hantera cup. Klicka på för att lägga till en match i spelschemat.
4 Klicka sen på uppdatera vid matchen och lägg in resultatet. Klicka sen på spara-knappen för att spara resultaten.#serie #padel #100poäng


2018-2021 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se