En vanlig turneringsform är Cup Americano, där man spelar dubbel med olika medspelare i varje match. När alla matcher är spelade så har man fått spela en dubbelmatch med alla spelare i turneringen. Cup Americano är en rolig, rättvis och social spelform av padel!

Skapa gratiskonto

Börja med att skapa ett gratiskonto hos Padelcup.
Ange ett cupnamn, en epostadress och ett valfritt lösenord. Tryck sedan på Nästa!

(Epost-adressen används för att återställa lösenordet.)

Klart!

Grattis! Nu är registreringen klar!

( Kontotyp Bas är gratis att använda! Ett bra sätt att testa PadelCup innan man väljer att uppgradera cupen.)

Kontrollpanelen

I kontrollpanelen, så kan man välja spelform (Cup Americano, Team Americano, Ligaspel eller Hybridspel), Skapa och radera grupper (upp till 4 grupper), hantera cup (resultat mm),byta namn på spelare och cupen. Det går även att lägga in cupinformation (t.ex information om slutspelsmatcher mm). I kontrollpanelen finns även adressen till er cupsida.

Det går även att ställa in att programmet ska varna för felaktig poängsumma i Cup Americano.

Skapa grupp

Om man t.ex i kontrollpanelen, klicka på knappen för grupp 1, så får man välja mellan att skapa ett automatiskt spelschema eller ett manuellt spelschema.

Antal spelare.

Nästa steg är att ange hur många spelare som ska finnas i gruppen.

Bas-versionen är gratis för upp till 6 spelare/grupp (Max 24 spelare i cupen).

Namn på spelare.

Nästa steg är att fylla i namnen på spelarna. Om man vill så kan hoppa över detta steg genom att klicka på Nästa. Då väljer programmet att kalla spelarna för spelare 1, spelare 2 osv.

Namnen måste vara unika. Det får inte finnas en Anders i grupp 1 och en Anders i grupp 2. Använd efternamn eller siffra efter namnet. Även om samma spelare ska spela i flera grupper, så lägg till en siffra efter namnet så att namnen blir unika.

Hantera Cup

Nu är spelschemat klart (iaf om du valde att skapa ett automatiskt spelschema). Tänk så smidigt att använda Padelcup! Klicka på Hantera Cup för att komma till spelschemat. På bilden är det spelschemat för grupp 1 som visas.

Uppdatera Matcher.

Börja med att uppdatera mactherna med t.ex klockslag och padelbana.

Publicera cupen.

Klicka i rutan för att Visa cupen i kontrollpanelen. Nu syns cupen för besökare på padelcup. Tänk också på att länka till er cupsida på PadelCup från t.ex er facebooksida.

Resultat

För att fylla i resultat på t.ex match nr 1 så klickar man helt enkelt på uppdatera-knappen vid matchen. Fyll i resultatet och klicka på spara-knappen.

Poängvarning

Om poängen överstiger 32(default är 32), så blir resultat-rutorna gulmarkerade. Detta är ett hjälpmedel för att upptäcka felaktig poängsumma. Värdet på poängvarningen kan ställas in i kontrollpanelen.

Radera padelmatch.

Längst till höger vid varje match så finns en rödknapp, som används när man vill radera matchen. En varning kommer upp innan radering sker.

Lägg till padelmatch.

Klicka på +MATCH-knappen överst för att lägga till en padelmatch manuellt i spelschemat. Välj spelare i scroll-listorna och klicka sen på spara.

Spelare.

Över spelschemat finns knappar för att såväl lägga till som att radera spelare i gruppen. Namnet på spelaren måste vara unikt. Det får inte förekomma flera spelare i cupen med exakt samma namn.

Visa tabell

I menyn så kan man välja Visa tabell för att få upp aktuell tabell. Tabellen har kolumner för spelade matcher (SM), vunna matcher (VM), oavgjorda matcher (OM), förlorade matcher (FM) och Poäng.

Cupsida

På cupens sida (för besökare och spelare) visas både spelschema (med resultat) och tabeller för alla grupper som är skapade. Cupsidan har responsiv design och anpassar designen efter en mobil, surfplatta eller dator.

Cupinformation

I kommentarsrutan för cupinformation så kan man ange information om t.ex matcher och resultat i slutspelet. Information om prisutdelning mm. Informationen i rutan visas underst på er cupsida.

Nu är det dags att Ni registerar ett gratiskonto hos PadelCup!
Kom igång! Skapa ett gratiskonto på PadelCup.

FAQ Cup Americano


Hur spelas Cup Americano?

En vanlig turneringsform är Cup Americano, där man spelar dubbel med olika medspelare i varje match. När alla matcher är spelade så har man fått spela en dubbelmatch med alla spelare i turneringen. Matcherna spelas om till exempel 32 raka poäng och kan sluta som t.ex 32-0, 16-16, 20-12 osv. Men man kan lika gärna spela om 24 poäng eller vilken poängsumma som helst (Man bör välja en poängsumma som är delbar med fyra). Det finns ingen begränsning i programmet. Om en padelmatch slutar t.ex 20-12, så får spelarna i hemmalaget 20 poäng/spelare och spelarna i bortalaget 12 poäng/spelare Poängen räknas ihop från matcherna och sammanställs i en tabell.

Hur många spelare kan man vara i Cup Americano?

PadelCup kan skapa automatiskt spelschema för 4,5,8,12,16,20 och 24 spelare per grupp i spelformen Cup Americano. (Fyra grupper med 24 spelare/grupp ger totalt 96 spelare!) För att skapa spelschema för fler än 5 spelare/grupp så krävs att man uppgradera till antingen Kompis eller Pro.

Varför finns det inget spelschema för 10 spelare?

Antalet spelare måste vara delbart med fyra, annars så går det inte matematiskt att skapa ett ett rättvist spelschema. (Undantaget är 5 spelare). Ett alternativ är att skapa 2 grupper med 5 spelare i varje grupp eller använda en annan spelform, som t.ex Team Americano.

Kan man anpassa spelchemat för 12 spelare så att det kan användas för 10 spelare?

Nej. Det går inte använda spelschemat för 12 spelare och anpassa det för 10 spelare genom att radera matcher. Antalet spelare måste vara delbart med fyra. Annars så går det inte matematiskt jämnt ut.

Hur lång tid tar en Cup Americano match (32p)?

En återkommande fråga är tidsåtgången för en Cup Americano match (som spelas till 32 poäng). Många räknar med 12-15 minuter/match och matchbyte. En del räknar med 20 minuter.

Hur fungerar serve i Cup Americano (32p)

Om man spelar om 32 poäng, så servar alla 4 gånger i rad och i turordning. Om man istället kör med 24 poäng som poängsumma, så är det lämpligt att alla servar 3 gånger i rad och i turordning.

Måste namnen på spelarna i PadelCup var unika?

Ja, det får inte finnas flera spelare med exakt samma namn. Det får alltså inte finnas en Anders i grupp 1 och en Anders i grupp 2. Använd efternamn eller första bokstaven i efternamnet när flera spelare har samma namn.

Hur många matcher blir det totalt i cupen?

Antal SpelareTotalt antal matcher
43
55
814
1233
1660
2095
24138

Hur många padelbanor är optimalt vid Cup Americano?

Det beror på om spelarna ska vila varannan match eller spela kontinuerligt. Tänk också på att kolla igenom spelschemat så att inte samma spelare ska spela i olika matcher vid samma tidpunkt.
Antal SpelareOptimalt antal banor
41
51
82
123
164
165
2462018-2021 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se