Mexicano är en spelform där programmet skapar ett spelschema med mål att matcherna ska bli så jämna som möjligt. Poängräkningen är precis som i Cup Americano (normalt till 32 poäng). När en spelomgång är färdigspelad, så är det bara att klicka på knappen för en ny spelomgång så skapar programmet automatiskt ett spelchema för nästa omgång. Programmet har stöd för 8-16 spelare (kompis-versionen) eller 8-21, 24, 28, 32, 36 occh 40 spelare/grupp (Pro-versionen) i Mexicano. Totalt 4 grupper med max 40 spelare per grupp ger en kapaciet på 160 spelare.

Vi har utvecklat Padel Mexicano, så att det även kan användas med "udda" antal spelare. Nu spelar det ingen roll om det dyker upp sent anmälda spelare (eller t.o.m oanmälda spelare) till turneringen eller sena avhopp. Programmet håller automatisk koll på vem eller vilka av spelarna som ska stå över omgången med automatisk lottning inför varje omgång. Tips och tricks vid spel med udda spelare.Läs mer om udda antal spelare med spelformen Mexicano.

  • Skapar automatiskt spelschema baserad på tidigare matcher.
  • Jämnare och roligare padelmatcher.
  • Ju bättre du spelar desto svårare motstånd
  • Dold ranking som tar hänsyn till antal spelade matcher.
  • Äkta Mexicano, dvs rankingen baseras på alla matcher.
  • Observera att alla INTE möter varandra.

Börja med att registrera ett konto på Padelcup. Ange cupnamn, din epost och ett valfritt lösenord. Kom ihåg att skriva upp lösenordet i din mobil!

För att kunna använda Mexicano, så behöver du uppgradera gratiskontot till ett betalkonto, antingen Kompis (8-16 spelare/grupp) eller Pro (8-21, 24, 28, 32, 36 eller 40 spelare/grupp).

Välj spelform Mexicano i kontrollpanelen.

Klicka på Grupp 1 för att skapa ett spelschema för grupp 1.

När du har klickat på knappen för att skapa grupp1 så kommer programmet fråga om du vill skapa ett spelschema för Mexicano. Klicka på Skapa Mexicano. Sen kan du välja hur många spelare, som ska spela i grupp 1.

Skriv in namnen på spelarna. Tänk på att namnen måste vara unika. Det får inte finnas flera personer med samma namn.

(Vid ojämnt antal spelare, alltså när antalet spelare inte är delbart med fyra (9-11,13-15,17-19,21), så kommer en eller flera spelare att vara tvungna stå över i varje omgång. Första omgången bestäms av ordningen som spelarna anges. Spelaren (eller spelarna) på sista platsen (eller sista platserna) kommer att stå över i första omgången. Efter första omgången, så kommer programmet automatiskt att lotta vem eller vilka spelare som ska stå över spelomgången.)

Programmet skapar automatiskt ett spelschema för första omgången.

Uppdatera padelmatcherna med resultat.

I vårt exempel så ser tabellen ut så här för plats 1-12. Tabllen rangordnas precis som i Cup Americano, först efter poäng, i andra hand efter Vunna matcher, i tredje hand efter Oavgjorda matcher.

När alla matcher är färdigspelade, så klicka på knappen Ny spelomgång för att skapa en ny spelomgång.


Programmet skapar automatiskt en ny spelomgång, som baseras på spelarnas ranking efter spelade matcher. Målet med spelschemat är att matcherna ska bli så jämna som möjligt. Därför kommer spelarna får spela med med- och motspelare som har ungefär samma rankingpoäng. Sen är det bara att spela klart omgång 2 och sen klicka på "knappen för att skapa en ny spelomgång".

(Notera att i match nr 6 så spelar spelarna som programmet rankar som bäst.)
I vårt exempel har vi fyllt i resultat för alla matcher, förutom match nr 6 som blev inställd.
I vårt exempel så ser tabellen ut så här för plats 1-12 efter 2 omgångar (haltande omgång, då padelmatch nr 6 ej är spelad). Tabllen rangordnas precis som i Cup Americano, först efter poäng, i andra hand efter Vunna matcher, i tredje hand efter Oavgjorda matcher.

(Notera att Klas och Olle har rasat i tabellen då de bara har spelat en match.)

När alla matcher (förutom padelmatch nr 6) är färdigspelade, så klickar vi på knappen Ny spelomgång för att skapa en ny spelomgång.


Programmet skapar automatiskt en ny spelomgång, som baseras på spelarnas ranking efter spelade matcher. I exemplet som visas är det spelomgång 3. Målet med spelschemat är att matcherna ska bli så jämna som möjligt. Därför kommer spelarna får spela med med- och motspelare som har ungefär samma rankingpoäng.

Enligt rankingen så är Klas, Olle, Anna och Peter de bästa spelarna. Rankingen tar nämligen hänsyn tilll antalet spelade matcher. Notera att i match nr 11 så spelar de som programmet anser är bäst (baserad på rankingpoäng).2018-2024 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se