Hybrid Americano

Världspremiär för en ny spelform: Hybrid Americano.

Matcherna spelas på samma sätt som i Cup Americano, dvs att man spelar dubbel med olika medspelare i varje match. Matcherna spelas om 32 raka poäng och kan sluta som t.ex 32-0, 16-16, 20-12 osv. Men man kan lika gärna spela om 24 poäng eller vilken poängsumma som helst. Det finns ingen begränsning i programmet. När matchen är färdigspelad så tilldelas spelarna 3 matchpoäng för vinst, 1 matchpoäng vid oavgjort och 0 poäng vid förlust.

Till skillnad från Cup Americano, så blir det alltså viktigare att vinna matcher. Samtidigt så är varje boll viktig att vinna! Tabellen sorteras efter matchpoäng, men om flera spelare har samma poäng, så är det skillnad mellan vunna och förlorade bollar som avgör. Är det fortfrande lika mellan vissa spelare så sker sorteringen efter mest vunna bollar.

Fördelar mot Cup Americano
  • Att vinna matcher blir viktigare!
  • Varje vunnen boll i matcherna kan påverka tabellplaceringen.
  • Oavgjort är 1/3-dels seger!
Exempel: Om en match slutar 20-12 i Cup Americano, så blir det 20 poäng för hemmaspelarna och 12 poäng för bortaspelarna. Samma resultat i Hybrid Americano ger 3 poäng till hemmaspelarna och 0 poäng till bortaspelarna.

Padelcup har stöd för Hybrid Americano. Programmet kan automatiskt skapa spelschema för Hybrid Americano, hantera resultat och skapa tabeller. Skapa ett konto på Padelcup och välj spelform i kontrollpanelen.
Poängräkningen i matcherna är precis som i Cup Americano. Matcherna spelas normalt om 32 raka poäng. Men vill man ha kortare matcher, så kan man spela om t.ex 24 poäng eller 18 poäng eller någon annan poängsumma.


Exempel på tabell i Hybrid Americano.

SM = Spelade Matcher
VM = Vunna Matcher
OM = Oavgjorda Matcher
FM = Förlorade Matcher
VB = Vunna Bollar
FB = Förlorade bollar
BS = Bollskillnad (Skillnad mellan vunna- och förlorade bollar)
Matchpoäng = Matchpoäng


Cred
Tack till Christian A för förslaget om Hybrid Americano.2018-2019 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se