Premiär för Padel Monrad

Premiär för Padel Monrad på PadelCup. Det är en effektiv och populär turneringsform, där man med relativt få omgångar få ut placeringar för alla lagen! Padel Monrad är som en snäll Knock-out tävling, där inga lag slås ut! Alla lag får nämligen spela lika många matcher! Men varje match påverkar slutplaceringen! PadelCup kan erbjuda Padel Monrad för 8 spelare (4 lag), 16 spelare (8 lag) och 32 spelare (16 lag). Man spelar med fasta lag, alltså med samma medspelare under hela turneringen. (För 16 spelare så krävs det att man har uppgraderat till Kompis och för 32 spelare att man har uppgraderat till Pro.)

Padel Monrad 16 spelare

Padel Monrad för 16 spelare är optimalt att spela på 4 padelbanor, men kan även spelas på 2 padelbanor. Alla lag får spela 3 matcher. Poängräkning först till 3 set eller om t.ex 32 poäng* (som i Cup Americano) *Om matchen står 16-16 så får man spela om en goldenpoint så att matchen slutar 17-16 (eller 16-17). Fördelen med Padel Monrad är att det krävs endast 3 omgångar för att få fram slutplaceringar på alla lagen! Som jämförelse så skulle det ta 7 omgångar i seriespel för att komma fram till samma placeringar. Om man räknar med 20 minuter per match och 4 padelbanor, så tar en turnering med 16 spelare 60 minuter!

(Om det blir långa bolldueller och matcherna dra ut på tiden i första omgången, så kan man man spela om 24 poäng istället för 32 poäng i de resterande omgångarna.)


Padel Monrad 32 spelare

Padel Monrad för 32 spelare är optimalt att spela på 8 padelbanor, men kan även spelas på 4 padelbanor. Alla lag får spela 4 matcher. Poängräkning först till 3 set eller som i Cup Americano om 32 poäng. Spelar man om set så fyller man i t.ex 2-1 som resultat och spelar man som i Cup Americano t.ex 20-12. Fördelen med Padel Monrad är att det krävs endast 4 omgångar för att få fram slutplaceringar på alla lagen! Som jämförelse så skulle det ta 15 omgångar i seriespel för att komma fram till samma placeringar. Totalt 32 matcher i turneringen.

(Om det blir långa bolldueller och matcherna dra ut på tiden i första omgången, så kan man man spela om 24 poäng istället för 32 poäng i de resterande omgångarna.)


Padel Monrad 2x16 spelare

Ett alteranativ till spelupllägg för padelanläggningar med 4 padelbanor är att skapa 2 grupper med 16 spelare per grupp och spelformen Padel Monrad. Sen att man kör poängräkning som i Cup Americano, spel om 32 poäng och vid 16-16 använda Golden Point så att inga matcher kan sluta lika. Alla lag garanteras 3 matcher. Först spelar grupp 1 sin första omgång på alla banor. Sen spelar grupp 2 sin omgång på alla banor. Sen spelar grupp 1 sin andra omgång osv. Grupperna spelar växelvis så spelarna får vila en match när den andra gruppen spelar. Sen kan man när grupperna är färdigspelade köra en final omgång, dvs Vinnare grupp1 vs Vinnare Grupp 2, 2:a grupp 1 vs 2:a Grupp 2, 3:a grupp 1 vs 3:a Grupp 2och 4:a grupp 1 vs 4 grupp 2. (Man bör kanske planera in 10 minuters vila innan finalomgång, då spelarna från grupp 1 har fått vila en omgång och spelarna från grupp 2 kommer trötta direkt från en match.) Om man räknar med att speltiden för match och matchbyte är 15-20 minuter, så bör man hinna med turneringen på 2 timmar och 30 minuter.

(Om det blir långa bolldueller och matcherna dra ut på tiden i första omgången, så kan man man spela om 24 poäng istället för 32 poäng i de resterande omgångarna.)


Automatiskt spelschema för Cup Monrad.

Klicka på grupp 1 i kontrollpanelen för att skapa ett automatiskt spelschema. Välj spelschema för 8,16 eller 32 spelare.

Monrad är också en populär spelform för squash, badminton och schack!Grafisk visning av PadelMonrad

Matcherna visas "grafiskt" och i klartext. Det går att lägga till uppgifter om t.ex bana och klockslag.

Slutresultat Padel Monrad

Lagens placeringar i tabellen redovisas med en gul siffra. (Det är först när laget har spelat sin sista match som siffran syns.)

Lägg in resultat i Padel Monrad.

För att fylla i resultat på t.ex match nr 3 så klickar man helt enkelt på uppdatera-knappen vid matchen. Fyll i resultatet och klicka på spara-knappen. Det går också att fylla i uppgifter om bana och klockslag.

Radera uppgifter.

Tryck på knappen med "soptunna" vid matchen, så raderas uppgifterna om matchen med ett par klick.

Byt namn på spelare

Gå till kontrollpanelen och klicka på Byt namn på spelare.Monrad 32 spelare (16 lag)

Slut-positionOmg 1Omg 2 Omg 3 Omg 4
Vinnare
2:a
3:a
4:a
5:a
6:a
7:a
8:a
9:a
10:a
För att vinna Monrad, så behöver man vinna alla sina matcher! Om man vinner sin första match så får man möta andra lag som också har vunnit. En intressant sak infaller vid plats 8-9 i tabellen, som visar vikten av att vinna första matchen. Notera att laget som hamnar på plats#8 har vunnit sin första match och förlorat sina resterande matcher. Laget som kom på plats#9 har förlorat sin första match och vunnit resterande matcher. Är det rättvis placering att laget på nionde plats kom efter det åttonde laget?
Ja, 8:a laget vann sin första match och förlorade mot ett lag som rankas 1-4. I sin tredje match så förlorade man mot ett lag som var rankat 5-6. I sin sista match mötte de ett lag som var rankat 7-8. Det tuffare motståndet motiverar lagets placering.

Laget som kom på slutplacering #9 förlorade sin första match fick möta ett lag rankat 9-16. I sin andra match ett lag som var rankat 9-12 och i sin sista match ett lag som var rankat 8-9.


#padelmonrad #padelcup #padel #badminton #schack #monrad2018-2020 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se