Team Vinnarbana

Team Vinnarbana är lag-varianten av Vinnarbana Americano där det gäller att kämpa sig till Vinnarbanan. På vinnarbanan gäller det att försvara sin position, så att man står som vinnare på vinnarbanan i sista spelomgången. I Team Vinnarbana så spelar man i lag, alltså med samma medspelare i hela turneringen. Vid vinst så flyttas laget upp en bana och vid förlust så flyttas laget ner en bana. Vid vinst på vinnarbanan så stannar man kvar på vinnarbanan. Målet är att laget ska stå som vinnare i sista matchen på vinnarbanan när omgångarna är färdisgspelade. Bestäm antal omgångar innan turneringen startar. (Programmet har inga begränsningar...) Inga matcher får sluta oavgjort. Spela om t.ex 24+1 poäng eller använd Golden Point vid lika resultat.

PadelCup kan erbjuda Team Americano för 2 padelbanor (8 spelare), 3 padelbanor (12 spelare), 4 padelbanor (16 spelare), 5 padelbanor (20 spelare) och 6 padelbanor (24 spelare) Observera att för 2 och 3 padelbanor krävs att man har uppgraderat till Kompis och för 4 padelbanor (eller fler) att man har uppgraderat till Pro.)

Kom igång med din turnering

Börja med att loggga in på ditt konto på PadelCup.
(Om du inte har ett konto så behöver du skapa ett konto.)
Om du har en gratis-versionen, så behöver du betala och uppgradera kontot till Kompis eller Pro.
Välj spelform Teamn Vinnarbana i kontrollpanelen.
Klicka på hantera Cup , välj skapa automatiskt spelschema.Antal padelbanor.

Välj storlek på turneringen efter antal padelbanor.

Bestäm antal spelomgångar

Spelar man på 2 padelbanor, så bör det vara minst 3-4 spelomgångar, 3 padelbanor minst 5 spelomgångar, 4 banor minst 6 spelomgångar, 5 banor minst 7 spelomgångar och 6 spelomgångar minst 8 spelomgångar. Då har spelarna, som lottas på den sista padelbanan chans att nå vinnarbanan även om de förlorar 1-2 matcher. Programmet har inga begränsningar utan det är möjligt att spela färre eller flera spelomgångar.


Ange namn på padelbanor.

I steg 2 så kan ni skriva in namn på padelbanorna (annars så döps banorna automatiskt till Bana 1, Bana 2, Bana 3 osv). Bana 1 är vinnarbanan. Vid förlust på Bana 1 så flyttas laget ner till Bana 2. Vid vinst på Bana 2 så flyttas laget upp till Bana 1. Vid vinst på vinnarbanan (Bana 1), så stannar man kvar på bana 1. Vid vinst på vinnarbanan i sista omgången, så har laget vunnit hela turneringen.


Ange namn på spelare.

I steg 3 så anger ni namnen på spelarna i lagen. Namnen måste vara unika. Det får inte finnas två spelare med exakt samma namn. Klicka sen på nästa så är allt klart!Exempel


Ovanståene bild visar hur användargränsnittet ser ut.. Genom att klicka på uppdatera-knappen vid match nr 1 så kan vi uppdatera resultatet för match nr 1.


Vi har valt att spela om 24 poäng, så en match kan sluta t.ex 14-10, 13-11. Matchen mellan Anders/Johan och Peter/Staffan slutade 14-10, så vi fyller i resultatet och klicka på spara-knappen. Om man istället kör om 32 poäng. Använd spel om Golden Point vid lika resultat. Inga matcher får nämligen sluta oavgjort.Nu är resultatet sparat för första matchen och Anders/Johan rankas #1 för att de vann sin match på vinnarbanan.


Nu är första omgången i Team Vinnarbana färdigspelad. Placeringen efter första omgången står med vita siffror i grå rutor framför spelarnas namn. Dags att låta programmet skapa en ny omgång - Klicka på gröna knappen "Skapa ny spelomgång".


När du har klickat på att skapa en ny spelomgång, så kommer programmet att fråga om du är säker på att du vill skapa en ny omgång. Resultat från matcher i tidigare omgångar blir låsta och kan inte ändras i efterhand. Vi klickar på knappen ja, för ny spelomgång.


Programmet flyttar automatiskt upp- och ner spelarna beroende på om spelarna har vunnit eller förlorat i omgången tidigare. Atte och Oscar som vann på bana 2 i omgång 1 flyttas upp till vinnarbanan. Peter och Staffan som förlorade på Vinnarbanan i omgång 1 flyttas ner till bana nr 2.


Nu har vi fyllt i alla resultat för spelomgång 2 och låtit programmet skapa en ny spelomgång. Peter och Staffan som vann på bana 2 i omgång 2 flyttas automatiskt upp till vinnarbanan i omgång 3. Nu är de tillbaka på Vinnarbanan. Anders och Johan som förlorade på vinnarbanan flyttas automatiskt ner till bana 2.


Nu har vi spelat 5 omgångar (dvs alla lag har spelat 5 matcher) och vi bestämde innan turneringen att resultatet efter 5 omgångar är slutresultatet. Sista matchen i sista omgången avgör spelarens placering. I sista omgång så vann Atte och Oscar sin match på Vinnarbanan och blir således Vinnare av turnerringen. Förlorarna i vinnarmatchen hamnar på andra plats. Vinnarna på Bana 2 hamnar på tredje plats osv. Det är viktigt att man bestämmer innan turneringen hur många omgångar som ska spelas. Programmet har inga begränsningar, så om man skulle vilja så går det t.ex köra 10 omgångar på tre banor.

Spelar man på 3 padelbanor, så bör det vara minst 5 spelomgångar, 4 banor minst 6 spelomgångar, 5 banor minst 7 spelomgångar och 6 spelomgångar minst 8 spelomgångar. Då har laget, som lottas på den sista padelbanan chans att nå vinnarbanan även om de förlorar 1-2 matcher. Programmet har inga begränsningar utan det är möjligt att spela färre eller flera spelomgångar.

Nu kör vi Team Vinnarbana på PadelCup#vinnarbana #teamvinnarbana #padel
2018-2021 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se