Vinnarbana Americano

Vinnarbana Americano är en variant av Cup Americano där det gäller att kämpa sig till Vinnarbanan. På vinnarbanan gäller det att försvara sin position, så att man står som vinnare på vinnarbanan i sista spelomgången. Spelarna lottas i spelomgång 1 och det är slumpen som avgör tilldelning av bana, med- och motspelare. Vid vinst så flyttas spelarna upp en bana och de byter medspelare. Vid förlust så flyttas de ner en bana och byter medspelare. (Vinst på vinnarbanan innebär att spelaren behåller sin plats på vinnarbanan. Dock så kommer vinnarna får spela med varsin utmanare i nästa match.) Målet är att stå som vinnare i sista matchen på vinnarbanan när omgångarna är färdisgspelade. Bestäm antal omgångar innan turneringen startar. (Programmet har inga begränsningar...) Inga matcher får sluta oavgjort. Spela om t.ex 21 poäng (eller 24+1) eller använd Golden Point vid lika resultat. (Tips! Vi har även lanserat Team Vinnarbana, som är lagversionen av Vinnarbana.)

PadelCup kan erbjuda Vinnarbana Americano för 2 padelbanor (8 spelare), 3 padelbanor (12 spelare), 4 padelbanor (16 spelare), 5 padelbanor (20 spelare) och 6 padelbanor (24 spelare) Observera att för 2 och 3 padelbanor krävs att man har uppgraderat till Kompis och för 4 padelbanor (eller fler) att man har uppgraderat till Pro.)

Kom igång med din turnering

Börja med att loggga in på ditt konto på PadelCup.
(Om du inte har ett konto så behöver du skapa ett konto.)
Om du har en gratis-versionen, så behöver du betala och uppgradera kontot till Kompis eller Pro.
Välj spelform Vinnarbana Americano i kontrollpanelen.
Klicka på hantera Cup , välj skapa automatiskt spelschema.Antal padelbanor.

Välj storlek på turneringen efter antal padelbanor.

Bestäm antal spelomgångar

Spelar man på 2 padelbanor, så bör det vara minst 3-4 spelomgångar, 3 padelbanor minst 5 spelomgångar, 4 banor minst 6 spelomgångar, 5 banor minst 7 spelomgångar och 6 spelomgångar minst 8 spelomgångar. Då har spelarna, som lottas på den sista padelbanan chans att nå vinnarbanan även om de förlorar 1-2 matcher. Programmet har inga begränsningar utan det är möjligt att spela färre eller flera spelomgångar.


Ange namn på padelbanor.

I steg 2 så kan ni skriva in namn på padelbanorna (annars så döps banorna automatiskt till Bana 1, Bana 2, Bana 3 osv). Bana 1 är vinnarbanan. Vid förlust på Bana 1 så flyttas man ner till Bana 2. Vid vinst på Bana 2 så flyttas man upp till Bana 1. Vid vinst på vinnarbanan (Bana 1), så stannar man kvar på bana 1, men man får spela med en ny medspelare i nästa omgång. Vid vinst på vinnarbanan i sista omgången, så har man vunnit hela turneringen.


Ange namn på spelare.

I steg 3 så anger ni namnen på spelarna. Namnen måste vara unika. Det får inte finnas två spelare med exakt samma namn. Klicka sen på nästa så är allt klart!Exempel


Ovanståene bild visar hur användargränsnittet ser ut. Programmet har lottat ut spelarna för omgång 1.


Genom att klicka på uppdatera-knappen vid match nr 1 så kan vi uppdatera resultatet för match nr 1.


Vi har valt att spela om 21 poäng, så en match kan sluta t.ex 11-10, 21-0. Matchen mellan Wilma/Emma och Nora/Maja slutade 12-9, så vi fyller i resultatet och klicka på spara-knappen. Om man istället kör om 32 poäng (eller 24 poäng) så får man använda Golden Point vid lika resultat. Inga matcher får nämligen sluta oavgjort.Nu är resultatet sparat för första matchen och Nora/Maja rankas #1 för att de vann sin match på vinnarbanan.


Nu är första omgången i Vinnarbana Americano färdigspelad. Placeringen efter första omgången står med vita siffror i grå rutor framför spelarnas namn. Dags att låta programmett skapa en ny omgång - Klicka på gröna knappen "Skapa ny spelomgång".


När du har klickat på att skapa en ny spelomgång, så kommer programmet att fråga om du är säker på att du vill skapa en ny omgång. Resultat från matcher i tidigare omgångar blir låsta och kan inte ändras i efterhand. Vi klickar på knappen ja, för ny spelomgång.


Programmet flyttar automatiskt upp- och ner spelarna beroende på om spelarna har vunnit eller förlorat i omgången tidigare. Eva och Alice som vann på bana 2 i omgång 1 flyttas upp till vinnarbanan. Emma och Wilma som förlorade på Vinnarbanan i omgång 1 flyttas ner till bana nr 2. Samtidigt så byter spelarna medspelare.


Nu har vi fyllt i alla resultat för spelomgång 2 och låtit programmet skapa en ny spelomgång. Maria och Wilma som vann på bana 2 i omgång 2 flyttas automatiskt upp till vinnarbanan i omgång 3. Maja och Alice som förlorade på vinnarbanan flyttas automatiskt ner till bana 2.


Nu har vi spelat 5 omgångar (dvs alla har spelat 5 matcher) och vi bestämde innan turneringen att resultatet efter 5 omgångar är slutresultatet. Sista matchen i sista omgången avgör spelarens placering. I sista omgång så vann Maria och Astrid sin match på Vinnarbanan och blir således Vinnare av turnerringen. Förlorarna i vinnarmatchen hamnar på andra plats. Vinnarna på Bana 2 hamnar på tredje plats osv. Det är viktigt att man bestämmer innan turneringen hur många omgångar som ska spelas. Programmet har inga begränsningar, så om man skulle vilja så går det t.ex köra 10 omgångar på tre banor.

Spelar man på 3 padelbanor, så bör det vara minst 5 spelomgångar, 4 banor minst 6 spelomgångar, 5 banor minst 7 spelomgångar och 6 spelomgångar minst 8 spelomgångar. Då har spelarna, som lottas på den sista padelbanan chans att nå vinnarbanan även om de förlorar 1-2 matcher. Programmet har inga begränsningar utan det är möjligt att spela färre eller flera spelomgångar.

Nu kör vi Vinnarbana på PadelCup#vinnarbana #vinnarbanaamericano #padel
2018-2021 Padelcup.se | FAQ | Nyheter
Kontakta oss? Vi besvarar normalt mail inom ett par timmar.
info@padelcup.se